Företagare Konsthallen Göteborg Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

5 Enkla Knep: Så Blir Du En Kreativare Företagare

Inom yogan pratar man ofta om att rikta energin inåt istället för utåt – en visdom som är lika användbar för dig som företagare.

Med det menar vi; fokusera inte så mycket på att försöka bli större och bättre än dina konkurrenter, lägg istället energin på att bidra med kreativare lösningar till dina kunder!

Men vi företagare har mycket omkring oss, och av personlig erfarenhet vet vi att stress påverkar vårt kreativa tänkande negativt. Då måste man ibland testa nya sätt att hitta tillbaka till den!

Så prova dessa 5 enkla knep nästa gång du behöver boosta kreativiteten.

Ta en paus och bryt din rutin

Vad inspireras du av? Det behöver inte vara kopplat till företaget.

Exempel: ibland tar vi en promenad till lokala bageriet Lilla Sur – en verksamhet vars framgång är uppbyggd på kärlek till brödhantverket. Det är omöjligt att inte boostas av passionerade och kreativa företagare som dessa!

Varför inte besöka ett konstmuseum? Bilden är från utställningen Girls, Girls, Girls av Julia Peirone på Göteborgs Konstmuseum.

Lyssna på en podcast

upp lite tidigare på morgonen och ge dig ut på en promenad med en inspirerande podcast i hörlurarna.

Tips! The School of Greatness with Lewis Howes.

Sätt upp mål

Att skriva ner dina företagsmål frigör plats i hjärnan för mer kreativt tänkande. Det gör det också lättare att säga nej till åtaganden som inte är relaterade till målen.

Ta en yoga klass

Är du en av dom som säger: ”jag är för stressad för yoga.” Just därför är den det bästa verktyget för att hitta tillbaka till kreativiteten. Vi kan varmt rekommendera Yin Yoga som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne.

Undvik att vara en perfektionist

Inte förrän du släpper kraven på dig själv och går utanför din komfort zon kan du hitta nya och kreativa lösningar på dina problem.

Har du t.ex. en idé du vill förbättra men inte vet hur? Dela den med någon du litar på och som tänker annorlunda än dig. Du har inte alla svaren och att be om andras åsikter är inte ett tecken på svaghet. 

Var dessa tips hjälpsamma? Då kommer gilla det här!