Företags Varumärke Tamu-McPherson Jil-Sander Milan-Fashion-Week Sept.-2016 www.annikasomething.com-4

Varför och Hur Bra Bilder Kan Förstärka Ditt Företags Varumärke

Hur får du människor att stanna upp och faktiskt läsa det du vill förmedla på din hemsida och i sociala medier? Svaret är bilder.

Annika tar de flesta av bilderna till vår hemsida. På Instagram under @annikasomething får hon ofta kommentarer om hur hennes foton förmedlar känslor, och på så vis förstärker berättelsen bakom inlägget. 

Inte minst har hennes bilder genererat nya kunder till Front Row Exhibitions. De har berättat att bilderna gjort dom nyfikna på oss som företagare. Med andra ord; bilder är lika viktiga som allt annat innehåll på din hemsida, om inte viktigare.

Därför bad vi Annika dela några av sina tankar kring varför och hur bra bilder kan förstärka ditt företags varumärke.

Hur gör bilder att hemsidan ser mer professionell ut?

Bilder är det viktigaste kommunikationsmedlet på nätet just nu. Det är det vi först reagerar på och har lättast att ta till oss. Idag är vi översköljda av budskap och information – vi har helt enkelt inte tålamod att läsa allt.

Själva bilden kan vara avgörande för att du ska stanna till i flödet och vilja läsa ett inlägg, men också stanna kvar på en hemsida för att söka mer information.

Så leta alltid efter bilder som förmedlar känslor. Det spelar egentligen ingen roll vilken typ av känsla – glädje, lugn, förväntan, ilska, spänning – så länge du kan stå för den. Fotot ska stämma överens med ditt företag och det du vill förmedla i inlägget. Bilder med människor som uttrycker ditt budskap brukar engagera läsaren mer.

Företags varumärke Bill Cunningham & Hannli Mustaparta
Legendariska modefotografen Bill Cunningham & Hanneli Mustaparta

Om jag inte känner mig bekväm med att själv ta bilder och inte har en fotograf att tillgå – bilderna måste ju vara av bra kvalitet?! Hur gör jag då?

Känner du dig osäker bakom kameran är det bättre att köpa fotolicens från tjänster som Shutterstock, iStock, Adobe Stock, m.fl. De erbjuder massor av bilder från populära kategorier. Du kan även kolla in min hemsida och kontakta mig om du skulle vara intresserad av mina foton.

Du får absolut inte ta bilder från Google eller liknande! De flesta är skyddade av upphovsrättslagen och det kan stå dig dyrt.

Så vill du ha en hemsida som ser professionell ut och lämnar avtryck, lägg då heller en liten slant på bilder med bra kvalitet, som på bästa sätt förmedlar ditt budskap och förstärker ditt företags varumärke. Som det gamla ordspråket säger: 

En bild säger mer än tusen ord!

 

Vad säger dina bilder om ditt företag? Inspireras av Annika’s foton på Instagram och annikasomething.com